Kérjen ajánlatot! SEOTanácsadó Copyright 2013. Telefonszám: +36-30/646-0976

10 Tipp, ami segít, hogy produktívabb legyél

Rendkívül sok ember nem tudja, hogyan tehetné produktívabbá napjait. Nekik segítünk most a következő 10 tipp segítségével. Produktívnak lenni annyit tesz, hogy olyan életstílust alakítasz ki, ami lehetővé teszi ezt.

produktív1. Próbáld meg eltávolítani az életedből a gátló dolgokat! Mit is értek ez alatt? Csökkentsd az interneten történő céltalan kalandozások számát, illetve a Facebookon töltött időt! Ezek a tevékenységek időt és energiát vesznek el Tőled, ami meggátol abban, hogy hasznos dolgokkal töltsd a szabadidőd!

2. Minden este lefekvés előtt készíts egy listát a másnap esedékes feladataidról. Állíts fel jól körülhatárolt és kis célokat. Ezeket könnyebb teljesíteni, ezáltal sikerélményben részesülsz. Például: Ahelyett, hogy leakarsz futni 40  km-t, úgy, hogy még a 3 sem megy tűzd ki célul, hogy lefutsz 2 km-t. Majd legközelebb 3-at és így tovább. A maratoni távot nem feltétlen sikerül előzetes edzés nélkül egyből teljesíteni, viszont a kisebb táv lehetővé teszi, hogy sikerként tekints a kis feladatra, ugyanakkor el tudod helyezni a napirendedben, hiszen be tudod lőni, hogy mennyi időre van szükséged hozzá.

3. Mindig a legnehezebb és legösszetettebb feladattal kezdj! Ne feledd, minden reggel ébredés után a legtisztább az elménk, így ilyenkor a legkönnyebb egy esetleges problémát megoldani. Használd ezt ki!

4. Dolgozz kis szakaszokban, ahelyett, hogy órákig fel sem kelsz a munka elől. Ha azt hiszed, hogy sok időd van, minden feladattal hosszú ideig fogsz foglalkozni. Valójában ezeknek a hosszú ciklusoknak csak néhány órája igazán produktív. Figyeld meg, hogy mikor tudsz a leghatékonyabban dolgozni, és próbáld meg arra az időtartamra időzíteni tennivalóidat.

5. Unalmas feladatok során hallgass zenét, hogy jobban stimuláld az agyad.

6. Oszd fel a munkáidat aszerint, hogy mennyi energiára van szükséged hozzá. Amikor teli vagy energiával, dolgozz azokon a feladataidon, amik rendkívül sok odafigyelést igényelnek. Amikor kezdesz fáradni, térj át azokra, amiket kisebb odafigyeléssel is abszolválni tudsz.

7. Lebegjen a szemed előtt a produktív életstílus minden előnye. Ez segít abban, hogy elvégezd a számodra fontos feladatokat, és motivált maradj!

8. Ne elemezd vagy tervezd túl a dolgokat. Nem a tervezésre kell a hangsúlyt fektetni. Csak kezdj el dolgozni! Ez segít abban, hogy ne kezdj el kifogásokat gyártani magadnak, a feladataid ellen. Nézd meg, hogy az általad hatékonynak gondolt emberek hogyan osztják be idejüket. Tanulj tőlük, és próbáld meg ezeket a technikákat beépíteni hétköznapjaidba.

9. Étkezz megfelelő ételeket, és mozogj rendszeresen. A munkához energiára van szükséged, így ha több energiád van, több dolgot tudsz megtenni. Az egészséges életmód nem csupán a testedet tartja karban, hanem az elmédet is.

10. Aludj eleget! Az alvás segít, hogy a nap folyamán ért ingereket maradék nélkül fel tudd dolgozni. Aludj annyit, hogy mindig kipihentnek érezd magadat.

 
Hozzászólások

Még nem szóltak hozzá.

 
Tekintse meg az előző bejegyzést:
Keresőoptimalizálás Győr

Szeretné uralni a Google kereséseket? Szeretné ha weboldalára könnyebben rátalálnának? Mi segítünk!

Close